You are here

Детска стаята - превърнете я в едно прекрасно място

Детска стаята - превърнете я в едно прекрасно място

Проектирането на детска стая може да бъде истинско предизвикателство. Вашите деца искат стая, която е забавна - от избора на цветове до лесния достъп до играчки. Вие, от друга страна, се нуждаете това пространство да бъде лесно да се поддържа чисто и добре организирано. Не се притеснявайте излишно. Ето няколко идеи, които трябва да имате предвид, когато изграждате детската стая, така че тя да се превърне в място, което вие и вашите деца можете да истински да оцените!

Теми и цветове

Когато избирате цветове за стаята на детето си, има няколко неща, които да разгледате. За начало се съпротивлявайте на желанието им да изберете твърде сладникави цветове. Изберете цветове, които са забавни и оживени, но също така помислете как детето ви ще иска да изглежда стаята му да изглежда след няколко години. Ако не го направите, вероятно ще откриете, че се отново създавате работа на бояджиите по-скоро, отколкото очаквате, защото порастналото дете вече не харесва този "бебешки" избор. Също така помислете за включването на забавна тема, като ферми или животни в зоологически градини. Един много подходящ вариант е добра сцена на животновъдство или животински сафари, когато става въпрос за създаване на място, където въображението на вашето дете може да стане диво.

Мислете многофункционално

Друг ключов елемент в създаването на идеални детски стаи е да се мисли гъвкаво. Потребностите на децата се променят бързо, когато преминават през различни етапи от живота си, така че мебелите и другите аксесоари, които сте избрали за стаята си, трябва да могат да се променят заедно с тях. Ето няколко неща, които трябва да разгледате:

* Купете маса за преобуване и преобличане, която може да се използва за скрин за съхранение на дрехи по-късно. Това ще ви спести доста пари и ще влезе в употреба по-скоро, отколкото очаквате.

* Разгледайте многофункционални детски мебели, като например столове, които могат да служат като маси за оцветяване, когато са обърнати отстрани. Ще бъдете благодарни за тези пространство-спестяващи дизайни, тъй като стаята на вашето дете ще започне бързо да прелива от играчки и други подаръци от баби, дядовци, роднини и приятели.

* Не забравяйте, че и самите вие ще отделите значително време и в стаята на детето си. Изберете си фотьойл или комфортен стол за четене на приказки, люлеене или пееха малкото ви съкровище.

Когато удари торнадото

Докато създавате забавно пространство, което насърчава творчеството и ученето, имайте предвид, че повечето стаи за деца съществуват във вечно състояние на хаос. Най-добрата защита срещу бъркотията, която едно дете създава, е добра организация. Изберете качествени стелажи, инсталирани в шкафове и по стени за съхраняване на играчки, книги и дрехи.
И не забравяйте кутия за играчки или друг органайзер, която е лесно за детето само да се отвори и затвори. Чрез осигуряването на леснодостъпно място за детските играчки и предмети за изкуство можете да ги насърчите да поемат активна роля в запазването на жилищното пространство чисто и подредено.