You are here

Как да освежите кухнята евтино и стилно?


Трикове за персонализиране на кухня с ограничен бюджет

Кой не би искал кухня, която да е съобразена с неговите специфични вкусове и нужди? Пълното обновяване на кухнята може да струва над 10,000 лева, но не е нужно да купувате цял готов пакет, за да постигнете персонализиран ефект. Няколко скромни инвестиции могат да помогнат вашата кухня да работи добре и да изглежда страхотно.

Ето няколко начина оптимизиране и освежаване на вашата кухня за малко пари:


Творчество с шкафове

Пълното заместване на шкафовете може да бъде скъпо, но е възможно да създадете персонализиран облик с шкафовете, които вече имате. Ето няколко идеи, които да опитате:

* Боядисване на шкафове в модерен цвят, като тъмносиньо. Друг вариант е да боядисате шкафовете от един вид в различен цвят, например тюркоаз или оранжево.

* Отстранете вратите от един шкаф, за да създадете отворен ефект, в който можете да покажете по-изящни експонати. Ако искате да направите този шкаф още по-атрактивен, боядисайте гърба и дъното му в контрастиращ цвят - например тъмносиньо и жълто или оранжево.

* Заменете старите и скучни елементи, като шкафове с дръжки. Подходете според своя личен дизайнерски вкус. Например, ако обичате ретроспективен външен вид, заменете металните дръжки със стъклени или керамични.

Освежете смесителя

Шкафовете не са единствените "бижута" в кухнята. Можете да се развихрите и да покажете своята креативност и на други места, едно от които е смесителят на чешмата. Той може да бъде фокусът на целия дизайн на кухнята, ако изглежда подходящо.

Ако вашият е стар, скучен обикновен модел или просто не е по ваш вкус, сменете го. Изберете по-нов и атрактивен модел, който отговаря на вашия стил. Може би не вярвате, но смяната на един такъв елемент може да ви накара да преоткриете цялото пространство! Освен това съвременните смесители за кухня могат да предложат и полезни и удобни функции, с които да прекарвате времето в кухнята по-оптимално.

Можете да видите този атрактивен керамичен смесител в черно, с цена 269лв. Друг, по-бюджетен вариант е този хромиран смесител с издължено тяло, удобен за миене на съдове. Трети, междинен вариант, е този смесител с кранчета, повей от миналото. Препоръчваме и този елегантен смесител, едноръкохватков, с изключително изтънчен дизайн.


Оживете осветлението си

Добрата светлина е от съществено значение за кухнята да функционира добре, но е обичайно кухнята да има само едно осветление над главата и може би висулка или две над бара за закуска. Подмяната на остарели осветителни тела с по-нови, които отговарят на вашия личен стил, е лесна, но какво можете да направите, ако искате повече светлина, без да плащате на някого да инсталирате допълнителни кабели?

* Заменете стандартна таванна светлина с лентово осветление. Често това са LED светлини в лента с дължина по ваш избор. Те не изискват допълнително окабеляване и можете да позиционирате осветлението по трасето, за да осветявате къде искате. Не е скъпо решение, лента с дължина от 5м струва около 20лв, а едно такова предложение можете да видите тук.

* Инсталирайте осветителните тела на шкафа, които лесно могат да се включат в съществуващ електрически контакт.

* Поставете работна лампа с механизъм, така че да можете да насочвате светлината там, където най-много се нуждаете от нея, докато работите. Лампата може лесно да се включи в електрически контакт.


Акцентирайте на уредите и аксесоарите

Аксесоарите са краят на персонализацията във всяка стая, включително в кухнята. Въпреки това, тъй като кухнята трябва да бъде добре функционираща, потърсете начини за достъпност, които също подобряват способността на вашата кухня да работи за вас.

* Всяка кухня има малки уреди, които се използват редовно, като тостери, кухненски прибори, смесители и т.н. Ако тостерът ви се намира на тезгяха, защо не го превърнете в част от дизайнерската тема, като изберете уред в ярък цвят? Като например този модел в червено. Или този комплект тостер и електрическа кана в червено, за под 60лв

* Съвпадащ комплект от кърпи, окачени на кука под шкаф или отстрани на шкаф.

* Поставете ярко, весело килимче пред мивката. Килимът не само ще направи пространството по-уютно, пространството, а ще помогне и за по-комфортна стойка, докато сте на едно място Този модел е на цена под 50лв, а пасва на най-различни цветови комбинации..

Персонализирането на кухнята не трябва да е скъпо или да изисква от вас да пожертвате всякакви функции. С няколко интелигентни актуализации можете ефективно да създадете персонализираната кухня на вашите мечти.