You are here

Принципи при обзавеждането на малка спалня

Принципи при обзавеждането на малка спалня

Сънят е едно от най-важните неща, ако искате да се чувствате свежи и отпочинали и с по-малко стрес. За да имате добър сън една от най-важните предпоставки е спалнята вие да е уютна и комфортна, с достатъчно свеж въздух за да спите добре.

Вижте и кои 5 растения ще освежават въздуха в спалнята

Това е по-трудно постижимо ако спалнята ви е малка и тясна стая, но въпреки това може да я направите приятна и уютна с прилагането само на няколко прости принципа:

На първо място и може би най-важното нещо при декорацията на малки помещения е да избягвате боядисването на стените в тъмни цветове. Изберете някакъв мек светъл цвят като основа за стените, като може да добавите елементи в ярки цветове като картини, завеси или завивки за самото легло. Но не прекалявайте с количествата, придържайте се към минимализма, защото малката спалня съвсем скоро ще бъде претрупана.

Може да бъдете креативни и да декорирате стената с карта на света.

Затвореният гардероб заема доста място, така че може да помислите за нещо с по-отворена визия – рафтове без вратички и закачалки на показ. Там дръжте само сезонните си дрехи, които ползвате в момента. За другите дрехи, които не ползвате в този сезон е по-добре да им намерите друго място, някъде затворени в кутии далеч от погледа.

Вижте конкретни продукти за обзавеждане на спалнята.

Ето и няколко конкретни примера за дизайн и обзавеждане на малка спалня:

Категория: