You are here

Трендове за банята през 2018

Банята е място за отдих, където всеки може да се отпусне след напрегнатия ден.
На пазара вече има редица удобства, а в тази статия ще ви представим трендовете през 2018, според специалистите в сферата на интериора за баня.

Започвайки с глезотийките - предлагат се нагряващи закачалки за кърпи, душове с огромни слушалки, дигитален контрол на температурата на водата и в помещението...

Повече пространство
Банята отдавна не е само малко помещение, в което обитателите на дома да поддържат своята хигиена. Това е място на релакс, на отпускане, на пълноценно изживяване. Интериорните специалисти съветват през 2018 да увеличим пространството в банята. Разбира се, това трудно ще стане с преместване на стена и отнемане на пространство от друго помещение. Идеята е да разчистим банята от всичко ненужно - помислете за всичките етажерки, шкафове, огледала, закачалки с кърпи висящи от къде ли не, огромни количества козметика... Всичко това определено заема място.

Махнете всичко, което не ви е от първа необходимост и се постарайте да съберете всичките си принадлежности във възможно най-малко пространство. Визуално за по-просторно усещане ще помогнат по-големи плочки (например 100х100см) без значение каква всъщност е квадратурата на банята ви. Този ефект се постига, защото има по-малко пресечни точки между плочките и чисто оптически се постига илюзията за повече простор. Като бонус - почистват се по-лесно :-)

Съвет от специалиста: Една-две умело позиционирани бутилки с маркова козметика (парфюм, балсам или друг продукт, който използвате) ще допринесе неподозирано много за луксозния облик на банята. Разбира се, скрийте всичко останало в наличните шкафове.

Стилно усещане с щипка екстравагантност
Изчистеният стил в банята винаги ще е модерен. Бяло, сиво и земните цветове са все така актуални, но е необходимо да се постараем малко повече през 2018 за по-уютно и атрактивно усещане в банята. Интериорните специалисти съветват да експериментирате смело с детайлите, акцентите, фризовете или плочките на стените в банята. Например естествено дърво на една от стените ще придаде изключително луксозен, натурален и модерен облик на помещението, като в същото време няма да е кой знае колко скъпа покупка. Ако все пак сте малко по-предпазливи, има и пана за стена в банята, които се стараят да постигнат същия ефект.

Бъдете по-смели

Екстравагантното ще е на мода

Ако все пак не сте толкова екстравагантни, защо не започнете обновяването с нов халат в атрактивен цвят от тази селекция?

Керамика и мрамор - любимото на специалистите
Керамика, керамика и още керамика. И малко мрамор. Всички тук са единодушни - 2018 ще е годината на керамиката и мрамора, не само в банята. Керамичните и порцелановите плочки са популярни за душове и подове. Новите плочки залагат на различни геометрични модели, атрактивни тонове, включително многоцветни плочки или разнообразни мотиви. На пазара вече има керамика, която имитира материали от висок клас като дърво, мрамор и дори бетон. Освен керамика, актуални са и покрития от естествени камъни, като кварц и мрамор.

Мрамор, керамика и порцелан

В заключение - ето няколко бюджетни предложения, с които да започнете обновяването на банята си още сега:Новите Статии