You are here

Ето защо домът ви постоянно е прашен

прашен дом и как да се справите с това

Един ден вашият дом е блести от чистота. На следващия е покрит със слой прах. Едва ли има по-разочароваща гледка за всяко домакинство, но ние ще ви покажем как да се справите и каква е причината за това главоболие.
Кади Дудъл, мениджър на фирма за домашно почистване в Ню Йорк, наричан Магьосникът за дома, показва къде се корени проблемът и, най-важното: как да го елиминираме?

Прозорците често са отворени
Свежият въздух не е единственото нещо, което влиза по този начин във вашия дом, особено ако живеете в оживен град или сте близо до натоварен булевард.

Имате много синтетична тапицерия
"Забелязвам, че синтетичните материали привличат повече прах, отколкото естествени повърхности като дърво и камък", казва Дулъд. Вземете прахосмукачката си и изсмучете праха, който е по и във вашия диван и фотьойли, из основи. След това поддръжката вече ще е много по-лесна. а да изсмучете прах, който се намира на вашия диван или фотьойли. След това, от време на време, специалистът препоръчва почистване на меката мебел с пара. Можете да видите тази парочистачка от престижна марка на изключителна цена!

Наскоро сте ремонтирали?
Прахът от строителна или ремонтна дейност е доста труден за елиминиране. Той има склонноста да се задържа за най-различни повърхности много дълго и настойчиво, в сравнение с обикновения домашен прах. За това след всеки ремонт е необходимо основно мокро и сухо почистване на дома. Понякога това се налага дори когато съседът ви прави ремонт - този прах може да бъде внесен във вашия дом с обувките или дрехите ви.

Имате килими от стена до стена
Килимите и чергите улавят много прах, но имат дяволското умение да го прикриват толкова добре, че изглежда, че не е там... Ако сте заложили на това решение за подовата настилка на дома си, тогава имате нужда от много добра и мощна прахосмукачка, с която да минавате килимите и чергите поне веднъж седмично, а ако се налага - два пъти или дори повече. Можете да видите този модел на много добра цена, а също и тази модерна прахосмукачка с водно филтриране..Освен това поне два пъти годишно (най-добре през пролетта и есента) специализиран препарат за килими, с които да убиете алергените и прашените от вашия килим. В допълнение, ако имате прахова алергия или живеете с човек, страдащ от такава, най-добре премахнете изцяло килимите от дома си. Те са истински склад за прах.

Филтърът на вашия климатик е замърсен
Когато работи правилно, климатикът ви ще улови всякакъв вид прахови частички (поне видимите!). Това не е така, когато филтърът е прекалено замърсен. Докато се наслаждавате на хладен хол или пък добре отоплена спалня през зимата, качеството на въздуха далеч няма да е най-доброто. Специалистите препоръчват често да проверявате филтрите и да ги почиствате според инструкциите на производителя, веднага щом забележите натрупване на прах. Най-добре е да ги подменяте изцяло. Ако пък това ви изглежда като непосилно занимание, поне ги измивайте внимателно два пъти годишно - преди началото на летния и преди началото на зимния сезон.

Използвате само метла
Използването на някакъв вид метла може да ви изглежда продуктивно, но всъщност всичко, което правите, е да разнесете частиците прах наоколо. Почти същото е с прахосмукачка. Наши клиенти са много доволни от този модел, който не използва торбички и е доста икономичен, а сега е и на половин цена! Става за ежедневно поддържане, но ако искате наистина да измъкнете праха, трябва да го направите с мокър моп, парцал или каквото и да е. След това специалистите препоръчват полирането на повърностите със суха микрофибърна кърпа, което да намали още бъдещото натрупване на прах на тези места.

Категория: 

Новите Статии