You are here

Модерни идеи за дома за 2022г

Новата 2022 година чука на вратата ни! Може би в момента, улисани с последни приготовления за Коледа - подаръци, подготовка на трапезата и какво ли още не, не се замисляме как да обновим и освежим дома си. Дните след Нова година обаче неизменно навеждат на такива мисли, поне при нас. В тази статия ще ви представим най-актуалните модни тенденции за дома за идната година!


1. Входът!


2022 година ще е годината на първото впечатление. На приятното встъпление. На свежото антре и запомнящия се вход към жилището! Когато посрещате гости, именно това пространство е първото, което те забелязват. Също както при хората - първото впечатление е най-важно. Какво послание искате да отправите, какво искате да е първото нещо, което гостите ви ще си помислят, влизайки във вашия дом?

Най-лесното е да освежите цветовете на стените и да подмените мебелите. Все повече ценим въздуха, свободното пространство. Ако можете да осигурите допълнителен празен обем в антрето - направете го! Наличието на простор определено прави впечатление. Може да заложите на нестандартен звънец (за да подхванете гостите дори преди да са стигнали до антрето!), атрактивни осветителни тела, модерна картина на стената. Най-модерното обаче е използването на естествени елементи - дърво, камъни. Запомнете обаче - не отнемайте допълнителен обем в пространството!


Освежете библиотеката!


Голяма част от нашите домове имат внушителна библиотека от истински книги - от хартия, които носят този магически аромат, когато разлистите страниците им. Ако нямате такава - 2022 ще е страхотна година, в която да започнете да попълвате своята. Никога не е излишно да четем малко повече.

2022 ще е годината на освежените библиотеки. Излезте от традиционното - дървени нюанси и прашни томове по рафтовете. Не е нужно да нарушавате класическия стил и да залитнете към кича обаче - в никакъв случай! Почистете от прах, добавете атрактивни акценти - ваза, скулптура, нещо, което ще привлече погледа на гостите ви, а защо не и да стане тема на интересен разговор?

Разгледайте подредбата на книгите си. Навярно сте забелязали, че във филмите библиотеките са подредени по определен начин - не само според жанра и насочеността им, но и спрямо размера и цвета на кориците. Координирайте цветовете, със сигурност един поглед на настоящата ситуация ще ви е достатъчен за нова хрумка как да направите всичко по-интересно и красиво. Най-важното: това няма да ви струва нищо!

Ярки възглавнички!

Ярките, контрастни възглавнички на дивана стават все по-популярни напоследък. Този тренд за модерен подход у дома ще остане и за 2022г. с още по-голяма сила! Сега е идеалният момент да придадете нов живот на възглавниците на дивана ви. Може да закупите нови, но може и доста по-евтино да претапицирате старите. Нека скучните цветове и десени останат в 2021 година!

Задължително е да подходите с вкус и мярка. Не всяка цветна възглавница ще бъде добър избор за дивана ви, както и за останалите елементи от интериора на дома ви. Ефектът дори може да е негативен! Тук важи правилото "по-малкото е повече", тоест подходете минималистично, с малко усилие, което да донесе голям резултат и промяна. Разгледайте снимки на холове в Интернет за вдъхновение. Може дори да направите свои възглавнички, с изцяло ваш избор на цветове, форми, десени. Защо не?

Е, това са три от най-очакваните трендове за обзавеждане и промяна на дома за следващата, Новата 2022 година. Пожелаваме ви светли празници и още по-добра Нова година!

Новите Статии