You are here

Цветните трендове на 2018

С настъпването на Нова година се появяват и нови тенденции в цветовете. Трудно е да се повярва, но много от пуловерите, които носим тази година, салфетките и покривките, които купуваме, възглавниците, одеалата, които поставяме на дивани, ще приличат едни на други. Благодарение на цвета на годината, един цвят или няколко избрани палитри ще се открояват от тълпата и ще станат цветовете, които ще запълнят нашите килерчета, домове и целия живот, без много от нас дори да забелязват.

Ако искате го наречете маркетингов елемент, но цветовете наистина стават част от времето. Така че след десет години, когато погледнете назад, този цвят ще има смисъл.

Миналата година цветът на годината беше тюркоаз, цвят, който символизира изцеление и състрадание. Той също е цвят, вдъхновен от водата и небето, представлява бягство за много хора. Бягство от реалността, в едно по-добро пространство на надежда и проникновение.

Е, кой ще е следващият?

Дизайнерите на световния бранд Шервин-Уилямс прогнозират, че 2018 ще олицетворява духа на съвременния живот с трите си цветни палитри: афинитет, свързаност и искреност. Всеки от тях е вдъхновен от колективната култура на момента - от модата до технологията, като улавя аурата на една година, която трябва да бъде пълна с напредък. Продължавайте да четете,
за да разберете кои ще са най-модерните цветове на 2018 и бъдете една крачка пред останалите!

Модерните цветове на 2018

Модерните цветове на 2018

Афинитет

С цветна палитра от поразително синьо, фуксия и стабилизиращо кафяво, афинитетните разцветки са предназначени за да се отпразнува връзката между хората и конкретното място..

"Променяме чувството си за общност, безмоторните градове се превръщат в глобални центрове за занаяти и гастрономия", казва Уаддън, директор маркетинг на Шервин-Уилямс.. "Споделянето на дома и колите, както и електронното обучение, създадоха култура на пътешествия и ежедневно номадство".

Свързаност

Цветовата палитра на свързването е съставена от иновации в областта на технологиите, включително пикселирано оранжево, дигитални сини и зелени цветове и високоефективно, сигнално жълто.

"В Силициевата долина, Остин, Берлин и Пекин, техниците са новите хипи, изпълнени с пробивни идеи и утопични идеали", казва Уаддън. "Свързването е модерно и игриво, носейки тъмни водни нюанси на синьо, които са балансирани с неутрални, топли жълти и енергични лилави".

Преплитайте всяка стая с някои вдъхновени от техническа гледна точка нюанси (като тази яркозелена камина), докато работите в една много необходима топлота с умерени сиви нюанси.

Цветовете на свързаността

Цветовете на свързаността

Искреност

Минимализмът няма да ни изостави и през 2018 г. Той обаче поема по-малко структуриран вид.

"С палитрата на искреността мълчанието вече не е празно, а вместо това е рядко и богато с възможност", казва Уаддън. "Искреността е свързана с умствения живот и създаването на среда за разединяване и презареждане. Меките, кремави, неутрални, зелените и свещените розови цветове работят заедно, за да създадат хармония. "

Отстъпете далеч от ярката светлина и тъмните контрасти и прегърнете цветната разнообразност. Не се стремим твърде много да се придържаме към строга цветова схема, а вместо това да оставим една органична сянка да се слее в следващата.

Цветовете на искреността

Цветовете на искреността

Категория: 

Новите Статии