You are here

Пет начина за интелигентен дом

Пет начина за по-умен дом

Когато ствава дума за технологии, колкото по-умно – толкова по-добре, колкото по-смарт, толкова по-готино. Имаме смарт часовници, смарт телевизори, освен смартфони. А какво можем да кажем за смарт домовете?

Интелигентните термостати и таймерите за осветление представляват първите стъпки към интелигентна домашна технология за много собственици на жилища, но в много случаи всичко приключва до тук. Технологиите продължават да се развиват и днес има десетки домашни стоки, които могат да „говорят“ помежду си, като същевременно ви позволяват пълен контрол над вашия дом от вашия смартфон, таблет или друго устройство.

Всичко звучи толкова просто, толкова перфектно, но все още много потребители остават объркани как да се възползват максимално от интелигентната домашна технология в дома си. Вместо да открият, че инсталацията е приветлива, те го виждат като безсмислени и скъпи.

Това не трябва да е така. Инсталирането и наслаждаването на интелигентната домашна технология във вашата къща е по-лесно и най-вече по-смислено, отколкото си представяте. Следвайте тези пет прости стъпки и вашият дом ще бъде интелигентен дом за нула време.


* Определете какво искате да управлявате отдалечено

или да автоматизирате въз основа на времето. Пълният контрол над дома ви звучи чудесно, но също така води до пълна отговорност и в повечето случаи далеч не ви трябват толкова много неща. Например, осветителните решения са популярен автоматизиран вариант. Интелигентният димер от Leviton ви позволява да намалявате и увеличавате интензитета на осветлението, за да задоволите вашите нужди, след като изтеглите приложението, осигурявайки ви по-голяма функционалност от вашия смартфон или таблет.


* Изберете технология,

която работи с вашия дом. Когато пазарувате за продукти - като осветителни ключове - винаги трябва да имате предвид функционалността. Например, дома ви работи ли с Wi-Fi или Bluetooth? Разберете основните функционалности на дома си и ще рационализирате процеса на пазаруване.


* Потърсете професионална помощ.

Ако се притеснявате за способността си успешно да настроите своята интелигентна домашна технология, не се страхувайте да потърсите някакви професионални насоки. Обадете се на вашия доставчик, за да ви помогне при инсталирането. Също така можете да изтеглите полезни ръководства и указания за това от уеб сайта на производителя. Колкото повече информация имате преди началото на проекта, толкова по-удобно и бързо ще се научите да ползвате инсталацията.


* Изтеглете правилните приложения.

Ключът към интелигентната технология на вашия дом се крие в съответните приложения. Уверете се, че сте изтеглили правилните, за да управлявате своята система. Много от интелигентните домашни технологии предлагат iPhone и Android приложения, за да осигурят необходимия контрол на функционалността.


* Настройте графика си и оптимизирайте,

ако е необходимо. Вашият интелигентен дом е непрекъснато развиваща се машина и колкото повече време отделяте, за да персонализирате предпочитанията си, толкова повече ще получите от своята система. Установете първоначалния си график и след това добавете гласов контрол чрез Amazon, Google или Apple. И накрая, не се страхувайте да правите непрекъснати подобрения. Вече сте се справили с най-голямото препятствие при инсталирането на вашата система, а текущите малки корекции, които добавите, ще направят вашата система чудесна.

Категория: